Güvenlik Görevlisi Maaşları

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Özel güvenlik görevlisi maaşları ve özel güvelik görevlisi yetkilerini anlattıktan sonra, “Nasıl özel güvenlik görevlisi olunur?” sorusunun da cevabını verelim. Özel güvenlik görevlisi olmanın şartları da, silahlı ve silahsız olunmasına göre değişiyor. Hem silahlı hem de silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için, tam teşekküllü sağlık raporu ve yüz kızartıcı suçlardan sabıka kaydı olmaması şartı aranırken; silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmek için 21 yaşın üzerinde ve en az lise mezunu olma şartı aranmaktadır. Öte yandan, silahsız güvenlik görevlisi olabilmek için ortaokul mezunu ve 18 yaşından büyük olmak yeterlidir. Bu şartları sağlayanlardan, silahlı özel güvenlik görevlisi olmak isteyenler 120 saat, silahsız güvenlik görevlisi olmak isteyenler ise 100 saat kursu tamamlayıp, sınavı başarı ile geçmeleri gerekmektedir.

Özel Güvenlik Görevlilerinin Kariyer Fırsatları

Özel güvenlik olarak çalışan personel, yetkinliklerine göre vardiya şefi, kısım sorumlusu gibi yetkiler alabilir. 4 yıllık üniversite mezunu olan özel güvenlik personeli, özel güvenlik kursundan sertifika aldıkları takdirde, özel güvenlik kurslarında ve şirketlerinde yönetici olarak çalışabilirler.

Banka özel güvenlik görevlilerinde ise gerçek bir kariyer imkanı vardır. Günümüzde, küçük bankalar güvenlik işlerini taşeronlara devretmiş olsalar da, büyük bankaların bir çoğu güvenlik personelini halen kendi bünyelerinde istihdam etmektedirler. Banka güvenlik görevlileri, her yıl açılan sınavlara girerek, bankacılık mesleğine geçiş yapabilir ve bu alanda kariyerlerini devam ettirebilirler.

Güvenlik görevlisi maaşları ve yetkileri, nasıl özel güvenlik görevlisi olunabileceği ve özel güvenlik mesleğindeki kariyer fırsatlarından bahsetmeye çalıştık. Siz de görüş ve önerilerinizi aşağıdaki yorum alanını kullanarak, diğer okuyucularımızla paylaşabilirsiniz. Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.