Güncel İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

2014 yılının ilk ayını geride bırakırken, Ocak ayının son haftasında Merkez Bankası’nın gecelik borç verme faizini %7.75’ten %12’ye çıkarmasının ardından, bankalar da tüketicilere kullandırdıkları kredilerin oranlarını artırmaya başladılar. 2013 yılının ilk yarısında aylık %1’den daha düşük oranlarda kullandığımız tüketici kredisi faizleri de hızla %1’in üzerine çıktı.

Tüketici kredisi kullanmayı planlayan okuyucularımız için, bankaların internet sayfalarında yer alan veya en uygun faiz oranlarını karşılaştıran internet sitelerine verdikleri oranlardan yola çıkarak, 2014 yılının Şubat ayında en uygun tüketici kredisi faiz oranı için bir liste oluşturdum. Listede her ne kadar bütün bankaların oranlarına yer verebilme imkanım olmasa da, örnek olması açısından 12 bankanın oranlarını vermeye çalıştım. Tüketici kredisi faiz oranlarının yanı sıra, aylık taksit tutarı, toplam geri ödeme tutarı ve bankaların dosya masraflarına da yer vermeye çalıştım. Bu listede yer alan oranlar, 30 bin TL ve 36 ay vade için tüketici kredisi faiz oranları olmakla birlikte, bankaların liste fiyatlarından oluşmaktadır. Tüketici kredisi çekmek isteyen okuyucular, maaşlarını aldıkları bankalar veya diğer bankaların şubelerini ziyaret ederek, daha düşük oranlarda kredi alma şansını yakalayabilirler. Ayrıca, burada verilen tüketici kredisi faiz oranları piyasa ve kampanya şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla, tüketici kredisi kullanmadan önce, mutlaka bankalardan oran alın.

Şimdi gelin hep birlikte listemizi inceleyelim:

İhtiyaç Kredisi Faiz OranlarıListenin ilk sırasında %1.09 faiz oranı ile Ziraat Bankası yer almaktadır. Ziraat Bankası’ndan 36 ay vadeli ve 30 bin TL tutarında kredi çeken tüketiciler, aylık 1,050 TL taksitlerle 36 ayda toplam 37,808 TL ödeyeceklerdir. Ayrıca tüketici kredisi kullanımında bir sefere mahsus olmak üzere 210 TL dosya masrafı alınmaktadır. Dosya masrafı dışında, bankalar ferdi kaza sigortası talep edebilirler.

Listenin ikinci sırasında yine bir kamu bankası olan Halk Bankası yer almaktadır. Halk Bankası’ndan 30 bin TL tutarlı ve 36 ay vadeli tüketici kredisi çeken müşteriler, %1.11 aylık faiz oranı ile 36 ay boyunca 1,054 TL faiz ödemeleri gerekmektedir. Halk Bankası tüketici kredilerinde dosya masrafı almamaktadır.

Listenin 3. sırasında ise özel bir banka olan ING Bank yer almaktadır. Aylık tüketici kredisi faiz oranının %1.14 olduğu ING Bank’tan 36 ay vadeli 30 bin TL tüketici kredisi çeken müşteriler,  aylık 1,061 TL taksit ödeyeceklerdir. Ayrıca daha önce bahsettiğim gibi ING Bank’ın eski köye yeni adet kredisi ile, kredi puanı yüksek olan müşteriler, daha uygun koşullarda tüketici kredisi çekebiliyorlar.

Burada verilen oranların dışında, bankaların çeşitli vade ve tutarları için farklı faiz oranları olabiliyor. Örneğin Donanım Haber forumunda bir kullanıcı, Ocak ayının son haftasında Vakıfbank’tan 24 ay vadeli 30 bin TL ihtiyaç kredisi çekmiş. Vakıfbank %1.08 oran vermiş. Ayrıca kendisinde 150 TL dosya masrafı ve 80 TL sigorta tutarı tahsil edilmiş. Tüketici kredisi kullanmadan önce, mutlaka banka şubelerine giderek pazarlık yapın. Muhakkak uygun oran verebilecek bir banka çıkacaktır. Bazen, şubeler hedeflerini tutturmak için de insiyatif alabilirler. Böylelikle, bir bankanın iki şubesi arasında bile farklı oranlar ortaya çıkabiliyor.

Evet, bankaların güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları bu şekilde. Peki, siz yakın zamanda tüketici kredisi kullandınız mı? Ya da kullanmayı planlıyor musunuz? Hangi orandan kredi kullanmıştınız? Ya da kullanmayı planlıyorsanız, bankaların size verdikleri oranlar neler? Benimle ve diğer okuyucularla görüşlerinizi paylaşmak için aşağıya yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.