PTT Emekli Kredisi

2016 yılında emeklilere kredi veren bankaları anlattığımız yazımızda, emeklilere kredi veren bankaların yanı sıra maaşını PTT’den alan emeklilere kredi kampanyaları sunulduğundan bahsetmiştik. Bu yazımızda 2016 yılında PTT emekli kredi kampanyalarını anlatacağız.

PTT, uzun zamandan bu yana ödeme işlemlerine aracılık eden bir kurum. Hemen hemen her yerde PTT Şubesi bulunması nedeniyle, bir çok emekli de ödemelerini PTT aracılığıyla alıyor. Maaşını PTT’den alan emekliler için bir çok kredi kampanyası bulunuyor. Bankalar, PTT ile yaptığı anlaşmalar ile maaşını PTT’den alan emeklilere özel kampanyalar sunuyorlar. Bu yazımızda PTT aracılığıyla emeklilere kredi veren bankaları inceleyeceğiz.

Aktifbank: Bir çoğunuzun adını yeni duyduğu Aktifbank, aslında bir yatırım bankası. Yani mevduat toplama izni yok. Sadece kredi vermeye yetkili. Mevduat toplamadığı için çok şubesi de yok. Faaliyetlerini PTT şubeleri aracılığıyla sürdürüyor. Aktifbank, PTT aracılığıyla emeklilere kredi verme işini yapan ilk bankalardan biri. Aktifbank 2016 PTT emekli kredi kampanyası ile emekliler 40 bin TL ye kadar kredi çekebiliyorlar. Aktifbank’ın emekli kredisinde vade 36 aya kadar, faiz oranı ise %1.75. Emekli kredi kampanyasındaki kredi tahsis ücreti ise kredinin binde beşi kadar. Yani 10 bin TL kredi için 50 lira kredi kullanım ücreti alınıyor. Emeklilere kredi veren bankalardaki yaş sınırı, Aktifbank emekli kredi kampanyasında da mevcut. Aktifbank emekli kredi kampanyası için yaş sınırı 83. Yani 80 yaşında kredi almak isteyen bir emekli, 3 yıl vadeli kredi kullanabilirken, 81 yaşında emekli müşteri ise ancak 2 yıllık kredi kullanabilecek.

Denizbank: PTT ile bir çok anlaşması bulunan DenizBank, maaşını PTT’den alan emeklilere yönelik de kredi kampanyaları düzenlemekte. Her Derde Deva kredi kapsamında emeklilere kredi veren DenizBank’ın emekli kredisi faiz oranı ise 2016 yılı için %1.49. Emeklilere kredi verirken kredi tahsis ücreti almayan DenizBank’ta, PTT şubelerinden kullanılacak emekli kredisinin vadesi 36 ay, kredi üst sınırı ise 36 bin lira. Ulkemizde her ne kadar emeklilik yaşı çok yüksek olmasa da yaşlı emekliler için en büyük sorun olan kredi kullanımında yaş sınırı, DenizBank emekli kredisinde de var. Emekli kredisinde yaş sınırı 80. Buna göre 78 yaşında olan bir emekli 3 yil vadeli kredi kullanamazken, 2 yıl vadeli emekli kredisi kullanabilecek.

ING Bank: PTT’nin emekli müşterilerine kredi sunan bir diğer banka ise ING Bank. Maaşını PTT’den alan müşteriler ING Bank in emeklilere özel kredi imkanı olan Kredi Postam kampanyasından faydalanabilirler. ING Bank emekli kredi kampanyasında PTT müşterileri için en fazla 45 bin TL ve 36 ay vade imkanı bulunmaktadır. Emekli kredisinin faiz oranı 15 bin liraya olan tutarlar için %1.59, 15 binden yüksek tutarlar içinse %1.49‘dur. Emeklilere özel kredi kampanyasında yaş sınırı ise 75 yaştır. Yani 3 yıl vadeli kredi kullanmak isteyen emeklilerin yaşı en fazla 72 olabilecektir.

Vakıfbank: PTT ile işbirliği içerisinde emeklilere kredi veren bankalardan bir diğeri ise Vakıfbank. 20 bin liraya kadar emeklilere kredi veren Vakıfbank, emeklilere kullandırılan kredilerden tahsis ücreti almıyor. 36 ay vadeli emekli kredisinin faiz oranı ise %1.45. Vakıfbank emekli kredisinde de yaş sınırı 80. Yani 3 yıl vadeli kredi çekmek isteyen bir emeklinin yaşı 77’den daha fazla olamaz.

Devamını okumak için 2. sayfaya geçiniz.

1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.